Bahan: (menghasilkan 50-60 biji)
250 g butter (1 buku 250g - biar pada suhu bilik)
4 sudu besar gula icing
400g tepung gandum
2 sudu besar tepung jagung
2 biji kuning telur
Sedikit pewarna kuning
1 sudu the esen vanilla
Jem nenas (Boleh rujuk pada resepi tat nenas versi bungkus/ sepit)
Caranya;
Pukul butter dan gula icing (anggaran 3 minit- guna mixer). Masukkan pewarna kuning, esen vanilla dan kuning telur, pukul lagi hingga kembang. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung perlahan-lahan dan gaul hingga sebati.
Gunakan acuan semperit (dengan permukaan bergerigi sebelah bawah, tekan anggaran 2-1/2 inci panjang. Masukkan jem dan gulung. Buangkan lebihan tepung (jika perlu).
Pastri ditekan sepanjang 2-1/2 inci dengan permukaan bergerigi kebawah, letakkan jam nenas.
Gulung
Potong lebihan pastry (jika perlu).
Bakar pada suhu 170 darjah celcius selama 30 minit.
Selamat mencuma, kalau jadi.. sila lapor ya..