Bahan A:
- 500 ml susu segar/fresh milk
- 8 keping roti
- 4 s/b gula halus
- 2 s/b butter - cairkan sebentar atas api
- 2 biji telur ayam
- 1 sudu teh esen vanilla
- 1 s/b tepung jagung
- 1 s/b serbuk kayu manis/cinnamon powder *
- 1 s/b buah pala *
- 1 tin susu cair
- 2 s/b tepung kastad
- 2 s/b gula
Cara-cara:
- Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
- Kacau dan gaul rata bahan B. Tuangkan ke dalam loyang bersama dgn bahan A yg telah direndam.
- Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak. Biarkan sebentar sebelum disejukkan dlm fridge.
- Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
~ Selamat Mencuba ~
No comments:
Post a Comment