Delihayat Kitchen
.. my recipe book..
Sunday, September 06, 2020
Tuesday, May 26, 2020
Friday, May 15, 2020
Wednesday, May 06, 2020
Tuesday, August 07, 2018
Tuesday, October 24, 2017
DELIHAYAT KITCHEN - KELAS NOVEMBER
Pengunjung blog saya yang berminat untuk mengikuti kelas-kelas
- Tart Nenas
- Popiah Basah
- Beriyani Pakistan
- Ibu Rempah
- Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah
- Takoyaki
.. boleh whatsapp saya terus 0123457550
Saturday, July 08, 2017
Biskut Kacang Mazola
Resepi yang amat mudah.. dan pastinya sedap..
Bahan:
- 1kg kacang tanah
- 1kg tpg gandum
- 2 cawan gula icing
- 700ml minyak jagung mazola
- 1 sudu makan garam halus.
- 3 Kuning telur untuk sapuan.
Cara;
- Kacang tanah sangai dan kisar halus (janganlah sampai jadi serbuk pulak ya).
- Satukan semua bahan dan uli sebati.
- Bentukkan mengikut citarasa dan sapukan telur diatasnya.
- Panaskan oven pada suhu 170 darjah C dan bakar selama 25 minit.
- Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
Simpan dalam bekas kedap udara
Subscribe to:
Posts (Atom)