Bahan;
250g butter (biarkan pada suhu bilik)200g gula castor
210g cake flour (self rising flour)
1 sudu teh baking powder (rata atau sedikit membukit)
1 sudu teh esen vanilla
5 biji telur
Cara;
Sediakan acuan anggaran 7" x 7", letakkan kertas didasar acuan dan sapu
sedikit butter (utk elakkan melekat). Panaskan oven pada suhu 180 darjah
celcius. Butter, gula, tepung, baking powder dan esen vanilla dipukul hingga sebati, perlahan kemudian laju (anggaran 5 minit). Masukkan telur sebiji sebiji sehingga habis (masukkan telur pada kelajuan sederhana). Setelah habis, pukul pada kelajuan sederhana tinggi hingga agak kembang dan ringan (anggaran 4 minit - jumlah masa memukul dalam 9 minit).
Bahagikan aduanan pada 3 bahagian. Setiap bahagian, warnakan
kuning, merah dan hijau. Gaul rata warna tersebut.