Bahan:
1 kg tepung gandum
500g minyak sapi QBB
500g gula castor
500g minyak sapi QBB
500g gula castor
Cara:
Gaul kesemua bahan dan uli hingga sebati. Kemudian bentukkan menjadi bebola kecil. Saiz terserah kepada citarasa anda. Bakar di dalam ketuhar dengan suhu kira-kira 180 darjah Celsius selama 25 minit. Sejukkan dan simpan dalam bekas.
Gaul kesemua bahan dan uli hingga sebati. Kemudian bentukkan menjadi bebola kecil. Saiz terserah kepada citarasa anda. Bakar di dalam ketuhar dengan suhu kira-kira 180 darjah Celsius selama 25 minit. Sejukkan dan simpan dalam bekas.
Nota - Doh ini agak melekit, agak sukar untuk dicanai dan dipotong, maka bentukkan seperti bola-bola dan letakkan dalam dulang (jarakkan sedikit, kerana ia akan kembang sedikit - bentuk bola akan jadi 1/2 bola bila masak).
Bancuhan ni boleh menghasilkan anggaran 250 pcs. Sedap dan lembut.
Bancuhan ni boleh menghasilkan anggaran 250 pcs. Sedap dan lembut.
No comments:
Post a Comment