Sumber Kak Hanieliza
Bahan-bahan:Lapisan Bawah
2 cawan pulut [rendamkan 3 jam]
3 cawan santan cair
1 sudu teh garam
(Kukus hingga masak)
Lapisan Tengah
2 cawan santan pekat
1 biji telur
1/4 cawan gula
1/4 cawan tepung kastad
1/4 cawan tepung gandum
1/2 cawan
jagung cream
sedikit garam
(Gaulkan dan masak sekejap atas api)
Lapisan Atas
2 cawan santan pekat
1 biji telur
1/4 cawan jus pandan
1/4 tepung gandum
1/2 cawan tepung kastad
1/4 cawan gula sedikit garam
(Gaulkan dan masak sekejap atas api)
Masukkan semua bahan dalam loyang dan kukuskan. Bila telah masak, tekankan dalam loyang sehingga mampat. Lapiskan dengan lapisan tengah [adunan jagung]. Masakkan anggaran 15 minit. Bila dah masak masukkan pula lapisan atas [adunan hijau pandan] dan kukuskan lagi selama 15 minit. Bila dah masak, sejukkan betul-betul baru di potongkan dan hidangkan.
1 comment:
SERI MUKA JAGUNG GUNA LOYANG SAIZ APA?TGK MCM SEDAP...JAGUNG YG TGH X LEMBIK?
Post a Comment