PUDING ROTI
Bahan;
A:
500 ml susu segar/fresh milk
8 keping roti (gardenia/high 5)
B:
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung
C:
2 sudu besar kismis hitam Sos Kastad
1 tin susu cair
2 s/b tepungkastad
2 s/b gula
Cara;
Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu segar selama 30minit. Kacau dan gaul rata bahan B. Masukkan kismis dan tuangkan kedalam loyang. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit atau hingga masak. Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar. Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.
Sos Kastad boleh juga di gantikan dengan ais kerim coklat/vanilla dan sebagainya.. ataupun cream coklat.
No comments:
Post a Comment